top of page
JORDI-MORRAL-0
SCHUBERTÍADA
Una celebració de les Arts entorn a la Música
12/03/2016 Museu d'Art de Cerdanyola
ELS ARTISTES

 

3 PARTS

MÚSICA

POESIA

PERFORMANCE

DANSA

VIDEO-ART

PERFUM

Festa de les Arts

 

 

La vetllada també inclou lectura poètica per part de l’actriu Mariona Ginès, dansa contemporània de la ballarina Paz Jiménez, una intervenció artística d’en Piotr Perski i la projecció d’una peça de video-art filmada especialment per a la ocasió pel vídeo-artista Tete Ruiz. Tot això en un ambient relaxat en què no serà obligat seure a la cadira i fer silenci absolut per escoltar, on el públic encerclarà els músics creant un ambient de proximitat i intimitat.

Aquesta festa dels sentits serà, a més, aromatitzada per l’artista del perfum Alberto Fernández, qui donarà a conèixer tres perfums compostos especialment per a l’esdeveniment i recrearan l’estat d’esperit de cadascuna de les tres parts de la Schubertíada: Devoció, Malenconia i Festa. Els perfums seran ruixats per humidificadors que ambientaran la escolta de la música alhora que n’intensificaran el gaudi sensitiu.

La Schubertíada

 

Aquest hivern de 2016 volem convidar Cerdanyola del Vallès a homenatjar un dels seus músics més cèlebres: en Jordi Morral i Masià i gaudir d’una vetllada musical informal: una reunió al Museu d’Art de Cerdanyola en què es citaran diferents disciplines artístiques a l’entorn de la música més íntima. Es tracta de mostrar una faceta no tant coneguda del mestre Morral, més popular per la seva tasca de director de cors i de compositor coral: la de compositor de cançons per a veu i piano.

A mode de Schubertíada, projectem un recital de música de cambra dels  compositors Franz Schubert i Jordi Morral i Masià per part dels reconeguts solistes Ulrike Haller, Marta Carrillo (sopranos), Antonio Fajardo (baix cantant) i Pere-Mateu Xiberta (piano). Molt especial serà la participació de la soprano Núria Morral i Masià, germana del compositor i musa inspiradora de les seves línies vocals.

Les tres parts

 

A la primera part Devoció sentirem cançons dedicades a la Música, la Natura o el Capvespre mentre l’artista Piotr Perski fa una intervenció artística especialment pensada per a la ocasió. A la segona part, Malenconia, la poesia ens durà al regne l’acceptació de la mort i impermanència de la realitat tot essent dibuixada en vídeo pel vídeo-artista cerdanyolenc Tete Ruiz. A la tercera part, Festa, assistirem a l’estrena de la coreografia que la ballarina Paz Jiménez ha preparat sobre la també estrena de l’arranjament de la sardana Niu de Flames d’en Jordi Morral que en Pere-Mateu Xiberta ha fet per a piano (originalment era escrita per a cor).

Els cantants que hi intervindran, tots reconeguts intèrprets solistes, havien col·laborat amb la Coral Cerdanyola i li reten d’aquesta manera homenatge.

 

Homenatge a en

Jordi Morral

 

La celebració és ambiciosa i planteja l’homenatge a en Jordi Morral i Masià (en el cinquè aniversari de la seva mort) en tres parts diferenciades amb una durada total de tres hores, en què s’alternarà l’escolta de música amb les altres disciplines artístiques i dues pauses en què els assistents podran relaxar-se amb un petit piscolabis. L’homenatjat és el mestre Morral,  que tant va treballar a través de la ja mítica Coral Cerdanyola per a la difusió de la música de qualitat (tradicional i clàssica) entre els cerdanyolencs i va portar el nom de la nostra ciutat arreu d’Europa i a Amèrica. Contrasta la música del més emblemàtic dels compositors de cançó de saló, Franz Schubert amb la de Morral, que escrigué i publicà nombroses sardanes i cançons.

Ulrike Haller

SOPRANO

Mariona Ginès

RECITADORA

Tete Ruiz

VIDEO-ART

Piotr Perski

INTERVENCIÓ ARTÍSTICA

Antonio Fajardo

BAIX CANTANT

Marta Carrillo

SOPRANO

Alberto Fernández

PERFUMISTA

Paz Jiménez

DANSA CONTEMPORÀNIA

Pere-Mateu Xiberta

PIANO / ARRANJAMENTS

bottom of page